Met deze kreet wil de po raad onderbouwen dat er een nieuw bekostigingssysteem noodzakelijk is voor het primair onderwijs. In een artikel op de site van de po raad geeft men aan dat een simpelere bekostiging noodzakelijk is. Hopelijk weet men zelf ook wel dat dit een tikkeltje overdreven is. Voor de bepaling van de bekostiging zijn het aantal leerlingen en de leerlinggewichten van belang. Dat is het…
Aanleiding voor deze insteek (afleidingsmove) is wellicht het feit dat er vragen vanuit de politiek worden gesteld over besteding van gelden en het eigen vermogen van schoolbesturen. Het is lastig, maar wel te begrijpen dat instanties die geld verstrekken vragen stelt over de besteding van deze middelen.
Dat schoolbesturen een eigen vermogen hebben is niet alleen goed te verdedigen, maar ook dringend noodzakelijk om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. Nu schoolbesturen verantwoordelijk zijn voor het totale onderhoud, moeten zij middelen reserveren om ter zijner tijd bijvoorbeeld de dakbedekking van de school te vervangen. Dit zijn aanzienlijke bedragen die niet in één keer uit de jaarlijkse exploitatie kunnen worden betaald.
Aan het huidige systeem zitten mogelijk wat nadelen. Benoem die en bespreek die met elkaar.
Dat is de manier om samen tot een optimalisering te komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.